a

Nicolette de Wijn

Ik ben geboren in Zwijndrecht (22-4-1968) en opgegroeid in het kunstenaarsdorp Bergen. Sinds 2010 ben ik als coach gecertificeerd door de NOBCO en in 2016 geaccrediteerd op Senior Practitionar niveau.

Visie en inspiratie

Ik laat me inspireren door het antroposofisch mensbeeld. Dat betekent o.a. dat ik ervan uitga dat ieder mens bestaat uit lichaam, ziel en geest. Ieder mens is uniek en wil zich gedurende zijn leven ontwikkelen tot wie hij in wezen is.

Mijn streven is het bevorderen van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Het doel is ontwikkeling, optimaal functioneren en voorkomen van terugval. Ik ben resultaatgericht en hou ervan om doelen te stellen en ze te behalen. Die zijn dan ook realistisch en haalbaar.

De leidende vraag daarbij is: Wat is hier de bedoeling? Wat wil je écht? En hoe houd je jezelf gevangen zodat het nu niet lukt? Wat wil je afleren zodat je de volgende stap kunt maken? Dat geldt op elk niveau. Individueel, in teams, in organisaties en daartussen.

Wie in staat is te werken vanuit zijn sterke punten is productief en vindt bevrediging in zijn werk. Daarbij zijn sociale steun en onderlinge verbinding onmisbaar. Het resultaat komt de vitaliteit van de hele organisatie ten goede.

Theory U beschrijft het proces van transformatie en innovatie. Het biedt als methode voor vernieuwing een schat aan oefeningen en tools om de intentie werkelijk vorm te geven. Daarom werk ik veel met de U.

De stappen en tools uit Deep Democracy voorzien in besluitvorming waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het besluit van de meerderheid. Zonder te polderen. Daadkrachtig.

Kwaliteit heeft voor mij te maken met aandacht en integriteit. Dat betekent concreet dat ik luister, de tijd neem en zo open mogelijk de relatie aanga met mijn cliënten en opdrachtgevers. Soms provocatief, altijd met liefde en humor.

Literatuur

Hier vind je een aantal titels van boeken die mij inspireren en hebben ondersteund in mijn functie als coach, trainer en procesbegeleider.

Ervaring

Ik startte mijn praktijk in 2006. Mijn cliënten kwamen voor advies en na een goed gesprek verlieten ze de praktijk weer. Steeds meer wilde ik een begeleidende, coachende rol in het ontwikkelingsproces van mijn cliënten vervullen. Meerdere sessies doen, om tot een blijvend resultaat te komen. Na afronding van mijn coachingsopleiding in 2009 koos ik definitief voor teams en leidinggevenden in de zorg.

Ik heb ruim 10 jaar werkervaring in commerciële bedrijven. Van 1991 tot 2012 heb ik mij intensief bezig gehouden met astrologie en de I Tjing. Deze ervaring pas ik toe in mijn werk als coach, trainer en intervisor.

Scholing

2017: U.Lab: Leading from the Emerging Future, Otto Scharmer MIT
2017: Deep Democracy Level 4, Academie voor Organisatiecultuur, Myrna Lewis
2017: Deep Democracy Level 3, Academie voor Organisatiecultuur, Frank Weijers
2017: Deep Democracy Level 2, Academie voor Organisatiecultuur, Jitske Kramer
2017: Deep Democracy Level 1, Academie voor Organisatiecultuur, Jitske Kramer
2016: U.Lab: Leading from the Emerging Future, Otto Scharmer MIT
2016: Socratisch gespreksleider, Dries Boele
2016: Verlieskunde in Coaching, Wouters van Dam
2015-2016: Systemisch Werk, De eerste verdieping
2015: U.Lab: Transforming Business, Society, and Self, Otto Scharmer MIT
2011: Teamcoaching, Life University
2010: Partnerkeuze en Relatietherapie 1 en 2, LVPW
2009-2010: Skills for Coaches, INHolland, Amsterdam
1998-1999: Webdesign, Hogeschool, Alkmaar
1986-1988: Hogeschool voor de Kunsten, 3D-design, Arnhem
1981-1986: Berger Scholengemeenschap, HAVO, Bergen
1972-1981: Vrije School, Bergen

Professionele ontwikkeling

Ik volg regelmatig workshops en masterclasses. Meestal bij de NOBCO, maar ook bij andere aanbieders:

‘Een par uur in het bestuur’; De kracht van kwetsbaarheid; Professioneel resoneren als teamcoach; Masterclass Projectie en Overdracht; Teamcoaching: growing potential in high performance teams; Time to ACT!; Ethiek in coaching; Generatie Y in organisaties; Tafelopstellingen; Systemisch werk; Narcisme en Coaching; Theory U; Mindfulness; Voice Dialogue; Dieptecoaching; Talenten; Narrative Calloboratieve Coaching; Breinworkshop; Deep Democracy, besluitvorming in groepen; Provocatief Coachen; Dramatechnieken in training en coaching; Verlieskunde in Coaching; Innerlijk Kindwerk in relaties; Organisatiecoaching als uitdaging; Executive Coaching; Bevlogenheid (Willem van Rhenen); De reis van de held; Het maakbare brein (Margriet Sitskoorn); Het slimme onbewuste (Ap Dijksterhuis); Socratische Intervisiemethode

En natuurlijk kan ik niet zonder mijn intervisiegroep Coaching aan het IJ. Mijn collega-coaches en ik komen sinds 2012 bij elkaar om beter te worden in ons werk. Mijn supervisor begeleid mij in de dingen waar ik in mijn werk tegenaan loop. Met deze mensen weet ik mij gesteund.

Aangesloten bij

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches sinds mei 2010. De Internationale Ethische Code van de NOBCO met daaraan gekoppeld het Klachtenreglement, bewaken de kwaliteit van het werk van de beroepscoach.
  The European Mentoring en Coaching Council, de Europese organisatie die de kwaliteit van coaching wil bevorderen, waarbij coaches uit 18 Europese landen zijn aangesloten.
De Waaier, makelaar in maatschappelijk betrokken ondernemen.

Voor mijn persoonlijke- en spirituele ontwikkeling ben ik lid van de Antroposofische Vereniging. Voor cursussen en workshops kies ik altijd onderwerpen die te maken hebben met de menselijke ontwikkeling.