a

Nicolette de Wijn

Geboren in Zwijndrecht (22-4-1968) en opgegroeid in het kunstenaarsdorp Bergen.

Met mijn werk wil ik bijdragen aan bewustzijn en de ontwikkeling van mensen. Ieder mens is uniek en wil gedurende zijn leven worden tot wie hij in wezen is. Op de werkvloer en in relaties is er volop gelegenheid om die ontwikkeling vorm te geven.

Ervaring
Na ruim 10 jaar ervaring in commerciële bedrijven startte ik in 2006 mijn praktijk. Als coach, trainer en intervisor heb ik veel gewerkt met teams en leidinggevenden in de zorg, maar ook in het MKB en onderwijs.

Ik ben resultaatgericht en houd ervan om haalbare doelen te stellen. Dat geldt op elk niveau: individueel, met teams, in organisaties en daartussen. Leidende vragen daarbij zijn: Wat is hier de bedoeling? Wat wil je écht? Hoe houd je jezelf gevangen zodat het nu niet lukt? Wat wil je afleren zodat je de volgende stap kunt maken?

Voor mij zijn authenticiteit, gelijkwaardigheid en connectie de belangrijkste voorwaarden voor structurele vooruitgang. Voor de goede orde en harmonie is daarbij passende leiding nodig.

Kwaliteit heeft voor mij te maken met aandacht en integriteit. Dat betekent dat ik luister, de tijd neem en zo open mogelijk de relatie met mijn cliënten en opdrachtgevers aanga. Soms provocatief, altijd met liefde en humor.

Ik ben gefascineerd door universele wetten en altijd op zoek naar kleine voorbeelden waarin tot uitdrukking komt wat er in het groot speelt. Geen traject is hetzelfde, dus standaard methodes toepassen werkt niet. Tools en technieken zijn behulpzaam om goede interventies te plegen, maar zijn nooit een doel op zich. Uiteindelijk ben ik zelf mijn belangrijkste instrument. Een traject is geslaagd als het zonder mij functioneert.

Ik werk veel met Theory U als basis voor complete transformatie- en veranderprocessen. Design Thinking helpt daarbij nieuwe ideeën echt vorm te geven zodat het waarde krijgt. Deep Democracy voorziet in besluitvorming waarbij de wijsheid van de meerderheid én de minderheid wordt benut. Zonder te polderen. Daadkrachtig.

Van 1991 tot 2012 heb ik mij intensief bezig gehouden met astrologie en de I Tjing. Daarop voortbordurend heb ik mij verdiept in Systemisch Werk, Verlieskunde, Het Socratisch gesprek, Voice Dialogue, (werk)relaties, levensloop en Antroposofie.

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan binnen deze domeinen komen samen in mijn werk als coach.

Literatuur
Hier
vind je een aantal boektitels die mij inspireren en ondersteunen in mijn werk en leven.

Scholing
2018-2019: Opleiding Organisatiecoach, boeii, Rob Hogewoning
2018-2019: Visueel communiceren, De Betekenaar
2018: Design Thinking and Creativity for Innovation, The University of Queensland
2017: U.Lab: Leading from the Emerging Future, Otto Scharmer, MIT
2017: Deep Democracy L1 en 2 Jitske Kramer, L3 Frank Weijers, L4 Myrna Lewis
2016: U.Lab: Leading from the Emerging Future, Otto Scharmer, MIT
2016: Socratisch gespreksleider, Dries Boele
2016: Verlieskunde in Coaching, Wouters van Dam
2015-2016: Systemisch Werk, De eerste verdieping
2015: U.Lab: Transforming Business, Society, and Self, Otto Scharmer, MIT
2011: Teamcoaching, Life University
2010: Partnerkeuze en Relatietherapie 1 en 2, LVPW
2009-2010: Skills for Coaches, INHolland, Amsterdam
1998-1999: Webdesign, Hogeschool, Alkmaar
1986-1988: Hogeschool voor de Kunsten, 3D-design, Arnhem
1981-1986: Berger Scholengemeenschap, HAVO, Bergen
1972-1981: Vrije School, Bergen

Ik volg regelmatig workshops en masterclasses: Effectief verhalen gebruiken; Diversiteit en Inclusie op de werkvloer; ‘Een par uur in het bestuur’; De kracht van kwetsbaarheid; Professioneel resoneren als teamcoach; Masterclass Projectie en Overdracht; Teamcoaching: growing potential in high performance teams; Time to ACT!; Ethiek in coaching; Generatie Y in organisaties; Tafelopstellingen; Systemisch werk; Narcisme en Coaching; Theory U; Mindfulness; Voice Dialogue; Dieptecoaching; Talenten; Narrative Calloboratieve Coaching; Breinworkshop; Deep Democracy, besluitvorming in groepen; Provocatief Coachen; Dramatechnieken in training en coaching; Verlieskunde in Coaching; Innerlijk Kindwerk in relaties; Organisatiecoaching als uitdaging; Executive Coaching; Bevlogenheid (Willem van Rhenen); De reis van de held; Het maakbare brein (Margriet Sitskoorn); Het slimme onbewuste (Ap Dijksterhuis); Socratische Intervisiemethode

En natuurlijk kan ik niet zonder mijn intervisiegroepen en supervisor. Ik voel mij gesteund door collega’s met diverse achtergronden waardoor ik professioneel kan groeien.


De Wijn Coaching in samenwerking met…

Sinds 2010 ben ik als coach gecertificeerd door de NOBCO en in 2016 geaccrediteerd op Senior Practitionar niveau.