a

Training

Aanleren van kennis en vaardigheden
De meeste trainingen worden in overleg gemaakt. Thema’s die veel terugkomen zijn:

 

feedbackFeedback geven

Hoe breng je constructief de boodschap over?

Met goede feedback ben je in staat elkaar bij te sturen zonder dat het bedreigend is. Positieve feedback is vaak heel motiverend en ondersteunend. Negatieve (of opbouwende) feedback is corrigerend en vaak moeilijk om te geven en moeilijk om te krijgen.

‘Foute’ feedback is vaak niet meer dan een klacht of verwijt. Met goede feedback leer je van elkaar. Je verbetert je (werk)relatie en de samenwerking.

Wat leer je?
– Je leert precies wat je wel en niet moet doen om goede feedback te geven
– en feedback te ontvangen.
– Je oefent met het geven van een ik-boodschap.
– Je leert je verzoek zo te formuleren dat de ander er iets mee kan.
– Je oefent het ontvangen van feedback zodat je kunt afwegen wat daarmee te doen.

mindfulnessOmgaan met stress

Hoe blijf je rustig in hectische tijd?

Heb je een hectisch leven en kom je niet goed tot rust? Ken je het gevoel dat de druk al veel te lang te hoog is? Dat je achter de feiten aanloopt? Dat je steeds harder je best doet en dat het niet helpt? Dan ben je hard op weg om ziek te worden. Niemand houdt zo’n levensstijl eeuwig vol.

Wat leer je?
– Je leert wat de functie van stress is waardoor je beter begrijpt waarom je gestrest bent.
– Je herkent de signalen van stress bij jezelf.
– Je ervaart dat je er wat aan kan doen.
– Je maakt een persoonlijk actieplan zodat je onder zelfs onder druk rustig blijft.

grenzenGrenzen aangeven

Hoe duidelijk ben jij?

Als je geen duidelijke grenzen stelt gaan andere mensen er automatisch overheen. Ieder mens heeft  grenzen nodig. Dat geeft duidelijkheid en veiligheid voor jezelf en je omgeving. Waar jou grens ligt is persoonlijk. Om grenzen te stellen moet je ze eerst leren kennen. Daarna ben je in staat om aan te geven: ‘Dit is mijn grens.”

Wat leer je?
– Allereerst leer je wat er gebeurt als je over je grens gaat.
– Daarna ga je zelf je grenzen bepalen.
– Je leert je hoe je die grenzen congruent kunt aangeven.

levensfasenLevensfasen

begrijpen en ervaren

Gedurende je leven doorloop je een aantal levensfasen waarin lichaam, ziel en geest zich ontwikkelen. Elke levensfase heeft hierin een functie en volgt de vorige logischerwijs op. Hoewel ieder individu zijn eigen ontwikkeling heeft is er in grote lijnen een wetmatigheid te herkennen.

Wanneer je met mensen werkt is het nodig dat je inzicht hebt in de achtergrond en betekenis van levensfasen. Hoe kun je anders volledig begrijpen wat de ander nodig heeft? De bedoeling van deze studiedag is Lees verder…

kernkwaliteitenKernkwaliteiten en drijfveren

Wat is jouw talent en wat motiveert je?

Wie in staat is te werken vanuit zijn sterke punten is productief en vindt bevrediging in wat hij doet. Ken jij je eigen talent? Weet jij wat jou inspireert en motiveert? Stop met het verbeteren van je zwakke punten en cultiveer dat waar je goed in bent. Een 5 wordt hooguit een 6 of een 7, maar een 7 kan makkelijk een 9 of een 10 worden!

Wat leer je?
– Je leert wat je sterke kanten zijn en wat jou motiveert in het leven.
– Je herkent je eigen valkuilen.
– Je leert waarom je allergisch reageert op gedrag van anderen.
Als je dat positief gebruikt kan je dat gemakkelijk inzetten voor je ontwikkeling.

senior zijnSenior zijn

Over ontwikkeling, authenticiteit en roeping

Elke levensfase heeft zijn waarde. In deze training onderzoek je jou persoonlijke kwaliteit en komen we tot inzicht over wat jij als senior kunt betekenen in de snel veranderende wereld van nu.

We beginnen met een korte inleiding over de belangrijkste planeetcycli die synchroon lopen met de levensfasen (Saturnus, Uranus en de Maansknoop). Kernwoorden die daarbij horen zijn: ontwikkeling, authenticiteit en roeping.

Wat leer je?
Daarna onderzoeken we o.a. schrijvend en in dialoog:
– Wat je zelf in je huidige levensfase wil (door)ontwikkelen
– Welke unieke waarde jij je omgeving te bieden hebt
– Wat jij kunt betekenen voor jongere mensen
– Hoe jij jouw rol als senior goed vorm geeft

visieontwikkelingVisieontwikkeling

Waar zijn we nu eigenlijk mee bezig?

Een heldere visie is nodig want die omschrijft de belangrijkste waarden en geeft richting aan het handelen van medewerkers. Zonder visie ben je richtingsloos. Gezamenlijk tot die visie komen geeft commitment en draagvlak vanaf de basis.

Het doel van de training

In één dag een helder omschreven visie formuleren van waaruit gewerkt wordt binnen de instelling, het team of de afdeling. Lees verder…

coach_je_collegaCoach je Collega

Hoe je in 5 stappen je collega coacht

Wij zijn sociale wezens en hebben verbinding met andere mensen nodig om goed te functioneren en te ontwikkelen. In de huidige tijd waarin we onder grote prestatiedruk leven is die verbinding met anderen steeds lastiger te maken. We werken hard aan een carrière en negeren de signalen die we van ons lichaam krijgen. Totdat we te veel en te lang over onze grens gaan. De gevolgen zijn bekend:  Lees verder…

 

Enkele reacties van mensen die een training gevolgd hebben:

‘Wij willen door!’

‘Ik vond het een bijzondere dag. Iedereen bleef de aandacht houden met veel openheid, plezier en zeker ook serieus en met veel ontroerende momenten. Wat ik je nu terug kan geven is dat ik het mooi vond dat jij ook je verhalen inbracht en niet als coach aan de kant bleef staan. En voor mij persoonlijk was het een speciale dat met een hoopvolle blik op een nog lange toekomst! Dank je wel.’

‘Dit geeft zo veel bewustwording over hoe we zelf zijn.’

‘Het heeft ons inzichten gegeven in ons eigen handelen.’

‘Hadden we dit maar jaren eerder gedaan.’