executive COACHING

Wie ben ik en wat is mijn opdracht?

Je hebt visie, draagt die in heldere taal uit en geeft richting aan mensen om je heen. Je maakt strategische keuzes en neemt lastige besluiten omdat de organisatie daarom vraagt. Je bent verantwoordelijk voor het resultaat en de mate waarin medewerkers daartoe hun talent kunnen inzetten.

In deze tijd, waarin innovatie en vernieuwing sneller gaan dan ooit is er meer nodig voor goed leiderschap. De kwaliteit van jouw interventies is afhankelijk van de mate waarin je authentiek handelt, waarin willen en doen congruent zijn.

Executive coaching kan bijdragen aan

  • Het ontwikkelen van dienend leiderschap
  • Omgaan met weerstand en sabotage
  • Positie innemen zonder misbruik van macht
  • Het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke vitaliteit

Zie ook
Purpose in lerende organisaties
Leren luisteren voor leidinggevenden
Besluitvorming die bijdraagt aan organisatieontwikkeling

Visieontwikkeling

Een visie is een dragend idee dat richting geeft voor de toekomst en de belangrijkste waarden omschrijft. Een goede visie straalt ambitie uit en werkt inspirerend.

Visieontwikkeling is het talent van de leider

Veel ideeën zijn vluchtig en daarmee niet lang houdbaar. Dat heeft te maken met gebrekkig zelfonderzoek. Het ontwikkelen van de organisatievisie vereist zelfonderzoek want jouw opvattingen liggen ten grondslag aan alles wat je doet en laat.

Een overtuigende visie zorgt voor verstandige, evenwichtige en werkelijk onderbouwde besluiten die lang meegaan.

Sparren

Wanneer je op topniveau functioneert heb je sparringspartners nodig. Niet de ja-knikkers waar je dagelijks mee werkt, maar onafhankelijke mensen die gewend zijn te spiegelen, confronteren, meedenken en inspireren. In de vrije ruimte.

Zelfkennis is de sleutel tot authentiek leiderschap

Sparren helpt om zicht te krijgen op je eigen bijdrage in het verhaal.

Zijn je persoonlijke waarden in lijn met je functie en rol? En is er nog congruentie tussen de purpose van de organisatie en dat wat zinvol is voor jou?

testimonials

Visieontwikkeling voor de Coolste stichting

‘De stijl van Nicolette is helder en rustig. Ze wekt vertrouwen, geeft het gevoel er te mogen zijn en is gepast nieuwsgierig naar wat je bezielt. Wat ik waardeer is de absoluut positieve input. Wat je ook antwoord, het is jouw antwoord en dat is o.k. Het is zo fijn dat er weer even iemand is die de antwoorden bij je naar boven haalt, waarvan je weet dat je ze eigenlijk wel al hebt. Fijn dat ik je tegenkwam, Nicolette.’

Jane de la Fosse

Oprichter, Stichting Cool Support

‘Nicolette is open, intelligent en goed in staat de lijn vast te houden. Ze heeft veel humor en daar hou ik van. Ik heb een grote betrokkenheid ervaren door de vastberadenheid om bij mij helderheid te krijgen. Ik heb kennis gemaakt met veel technieken, spellen en formats die ook voor mij bruikbaar zijn in mijn werksituatie. Nogmaals bedankt Nicolette!’

Marit Aardema

Coördinator gehandicaptenzorg