Focus op de toekomst en wat je daarin wél wilt!

Al jaren ben je aan het worstelen om je organisatie, je team of samenwerkingsverband een bepaalde richting op te krijgen. Dikke adviesrapporten zijn in de welbekende la terecht gekomen en diverse coaches hebben niet de beloofde resultaten gebracht. Medewerkers zijn inmiddels verander-moe en hebben er niet meer zo veel vertrouwen in. In gesprekken met opdrachtgevers hoor ik dit soort verhalen regelmatig.

Mijn aanpak is anders. Ik werk niet met kleurtjes en vaste methodes. Ik beloof ook geen gouden bergen. Wat doe ik dan wel? Ik werk in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en de direct betrokkenen. Omdat ik ervan overtuigd ben dat tekentafel-oplossingen niet werken. Alleen in samenwerking met de mensen die de situatie aan den lijve ondervinden kom je tot oplossingen die kloppen en stand houden. 

We gaan op zoek naar de gezamenlijke opdracht om van daaruit verschillen te overbruggen of naast elkaar te laten bestaan. Dat begint met veldwerk, goed waarnemen, luisteren naar verschillende verhalen zodat duidelijk wordt wat er echt speelt. De tijd en energie die daarin gaat zitten is een investering die zich dubbel en dwars terug betaalt. 

Er komt antwoord op de vraag: ‘Klopt het wat we aan het doen zijn? Waar willen we naartoe en waarom eigenlijk?’ Het kan ongemakkelijk worden. Soms moet je ongemak verdragen om iets nieuws tot stand te kunnen brengen. Dat vraagt vertrouwen en veerkracht. 

We werken aan de best mogelijke toekomst terwijl die ontstaat, zonder precies te weten wat de beste oplossingen zijn. Zodra het kan gaan we dingen uitproberen in de praktijk. We beginnen klein en gebruiken ervaringen om van te leren. De opdracht wordt afgerond met de juiste mensen op de juiste plek. Zij nemen verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling van de opgave.

grote opdrachten

Gedurende de jaren heb ik een netwerk van ervaren collega’s opgebouwd, elk met hun eigen expertise en stijl binnen het coachvak. Bij grotere opdrachten is het effectief gebleken om een klein team in te zetten. Deze aanpak stelt ons in staat om op verschillende fronten tegelijk én in onderlinge samenhang te werken. Dit bevordert niet alleen de consistentie, maar borgt ook de continuïteit van ons werk.

inspiratie en methodiek

Elke organisatie, elke opdracht, elk vraagstuk is uniek en daarom geloof ik niet in standaardmethodes. Mijn benadering wordt gevormd door een rijke mix aan filosofieën, methodes en inspiratiebronnen die samen een dynamisch palet vormen voor transformatie en verandering.

Mijn systemische blik is mijn kompas. Ik baseer me op Theory U als basis voor het transformatie- en veranderprocessen. Design Thinking zet ik in om nieuwe ideeën die tijdens het proces ontstaan, daadwerkelijk vorm te geven zodat ze tastbare waarde krijgen. Vanuit Deep Democracy komt besluitvorming tot stand waarbij de wijsheid van de meerderheid én de minderheid wordt benut. Zonder te verzanden in eindeloze compromissen. Het is een benadering die staat voor daadkracht.

Mijn rugzak bevat een schat aan kennis en ervaring uit diverse vakgebieden. Van Systemisch Werk en (werk)relaties, Verlieskunde, (organisatie)trauma, de polyvagaaltheorie, tot het Socratisch gesprek en Voice Dialogue. Deze bronnen versmelten in mijn werk, waardoor ik in staat ben om flexibel in te spelen op de unieke eisen van elke situatie.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen?

Laten we meteen een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken.

 

info@nicolettedewijn.nl

 

06-34660047