Het is tijd voor moedige leiders die hun succes meten aan morele, maatschappelijke impact. 

Ik geloof in een wereld waarin iedereen kan meedoen, waarin we zuinig zijn op elkaar en onze planeet. Dat vereist moedige keuzes die de samenleving versterken.

Mijn bijdrage aan deze missie komt tot uiting in het creëren van open gemeenschappen, waar mensen verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en de wereld, ongeacht schaal of omvang.

Persoonlijk leiderschap staat bij mij hoog in het vaandel, zowel privé als in mijn werk. Mijn keuzes zijn geworteld in kernwaarden zoals ontwikkeling, vrijheid, gelijkwaardigheid, verbinding en duurzaamheid. Zo komt dat wat ik belangrijk vind tot uitdrukking in mijn werk, geleid door mijn innerlijk moreel kompas.

Ik ben koersvast en flexibel. Anderen noemen mij duidelijk en helder. Soms ben ik provocatief, altijd met liefde en humor. Zo creëer ik een veilige omgeving waarin we kunnen zeggen wat gezegd moet worden – met respect voor de ander – en aanpakken wat nodig is.

Mijn fascinatie voor universele wetten brengt me naar kleine voorbeelden waarin tot uitdrukking komt wat er in het groot speelt. Ieder mens is uniek en wil gedurende zijn leven worden tot wie hij in wezen is, daar ben ik van overtuigd. We hebben elkaar nodig om het authentieke potentieel te ontsluiten. Juist in de worsteling, in het ongemak dat we met elkaar ervaren zit de groeikracht. Dat vind ik een ontroerende gedachte.

Mijn accreditatie

Mijn accreditatie

Sinds 2010 ben ik als coach gecertificeerd door de NOBCO en in 2016 geaccrediteerd op Senior Practitionar niveau. 

In 2019 heb ik mijn diploma Post-HBO Registeropleiding Organisatiecoach behaald bij Boeii Persoonlijke Opleidingen.

Op LinkedIn vind je mijn overige diploma’s en certificaten.

mijn trainers en meesters

Mijn leraren zijn voorbeelden van authenticiteit en laten dat in hun werk tot uitdrukking komen. Hun bijdrage aan mijn zelfkennis helpt mij een goede coach te zijn voor anderen.

Mo Ouaziz

Mo Ouaziz

Trainer kickboksen en MMA

Mo inspireert mij als trainer en mentor door er onvoorwaardelijk te staan, oog te hebben voor iedereen en veiligheid te bieden.

Elke training spiegelt mijn leven. Ik leer over afstand bepalen en positie kiezen, bewegen, dansen, sparren en gaan voor winst. Confronterende momenten hebben mijn zelfkennis verdiept en geven mij inzicht in fysieke- en persoonlijke grenzen.

Ik leer van Mo wat 100% acceptatie is – in het moment te zijn – en hoe ontspanning werkt als voorwaarde voor ontwikkeling.

Rob Hogewoning

Rob Hogewoning

Opleider en supervisor organisatiecoaching

Rob heeft mij het theoretisch kader geboden waarmee ik mijn kennis en ervaring integraal kan inzetten bij omvangrijke opdrachten. Over diverse organisatieculturen heb ik onmisbare inzichten verkregen waardoor ik de juiste interventies kan kiezen voor duurzame verandering.

Rob is met zijn onmetelijke vakkennis en praktijkervaring een ware meester. Door zijn persoonlijke benadering en oprechte interesse heeft hij mij tot organisatiecoach next level gebracht.

Otto Scharmer

Otto Scharmer

Auteur en opleider Theory U

Otto inspireert mij sinds 2011 met zijn boeken en onlineprogramma’s over Theory U. Van hem heb ik geleerd te leren van de toekomst terwijl die zich aandient en mensen daarin te begeleiden.

De 3 sleutels daarbij zijn:
1. Begrijpen en doorleven van transformatie- en innovatieprocessen.
2. Bewust cultiveren van de innerlijke houding die leiders en procesbegeleiders nodig hebben om verandering te laten ontstaan.
3. Changemakers binnen en buiten organisaties herkennen. Mensen die met dezelfde intentie werken aan maatschappelijke- en economische vraagstukken, aan vernieuwing van zorg, onderwijs en de financiële sector en tegelijk aan connectie met de spirituele wereld.

Toegepast in mijn werk maak ik veranderprogramma’s voor grote groepen in complexe situaties waarbij ik veel oefeningen en tools uit mijn eigen instrumentarium kan inzetten.

Myrna Lewis

Myrna Lewis

Grondlegger van de Lewis methode Deep Democracy

Tijdens de DD Level 4 training maakte Myrna indruk op mij door de intensiteit waarmee zij zich inleefde. Met hart en ziel, met compassie en trefzeker verwoordde zij wat er leefde, zowel op individueel niveau als in de groep. Met als gevolg verdieping en zichtbaarheid van groepsdynamiek.

Door Myrna heb ik ervaren dat het gekoesterde talent en het overlevingsmechanisme heel dicht bij elkaar kunnen liggen. Ik kan nu met humor en liefde kijken naar (eigen) tekortkomingen en de confrontatie daarin opzoeken.

Jitske Kramer

Jitske Kramer

Auteur en trainer Deep Democracy

Van Jitske heb ik geleerd hoe inclusieve besluitvorming tot stand komt en wat de waarde is van het horen van elke stem. Daarbij heb ik verdiepende inzichten gekregen over leiderschap, ranking en sabotagegedrag.

De methode en de Deep Democracy-tools hebben mijn mogelijkheden vergroot om boven water te krijgen van blokkerend werkt. Ik gebruik DD bij elke bijeenkomst om te faciliteren dat gezegd wordt wat gezegd moet worden om zo de wijsheid en het potentieel van de groep te benutten.

Mijn boekenkast

Benieuwd naar de boeken die ik heb gelezen? In mijn boekenkast vind je een aantal titels die mij inspireren en ondersteunen in mijn werk en leven.